Berichten

  • 26/01/2024
    Uw auto en zo

    Uw wagen inschrijven in Spanje, hoe doet u het?
    Omdat over dit onderwerp vele juiste, maar ook half juiste en soms totaal foute verhalen de ronde doen, willen we u graag eens uit de doeken doen wat er juist moet gebeuren om uw wagen of motor op Spaanse nummerplaat te krijgen.
    Een wagen ingeschreven in Spanje is doorgaans goedkoper dan in België of Nederland door de meestal aanzienlijk lagere wegenbelasting en verzekeringspremies die hier gelden. Voor vele buitenlanders loont het dan ook financieel de moeite.
    Wie kan zijn voertuig op Spaanse nummerplaat inschrijven?
    Eerst en vooral uiteraard de residenten in Spanje. Zij hebben geen enkel beletsel en doorgaans zelfs de verplichting om het voertuig dat op hun naam staat en waarmee ze in Spanje rondrijden, ook in Spanje in te schrijven.
    Ook niet-residenten kunnen echter hun wagen inschrijven in Spanje als ze hier een vakantiewoning hebben. Zeker in het geval dat het voertuig altijd hier blijft staan (de “vakantiewagen”) en er nog een ander voertuig staat ingeschreven in het thuisland.
    Welke documenten moet u kunnen voorleggen?
    Persoonlijke documenten
    U moet in ieder geval van start gaan met uw identiteitsbewijs. Dit is uw identiteitskaart of paspoort met daarbovenop uw N.I.E. document of certificaat van residentie. Ook een recent uittreksel van de inschrijving in uw gemeente, het empadronamiento, is vereist. Indien u nationale belastingen moet betalen (zie verder) moet u bovendien reeds ingeschreven te zijn bij Spaanse belastingdienst (Hacienda).
    De Spaanse technische fiche
    Dit document vermeld de technische specificaties van het voertuig. Voor in Spanje gekochte wagens, nieuw en tweedehands, wordt dit bij de wagen geleverd.
    Komt uw wagen uit het buitenland (eveneens nieuw of tweedehands), dan moet die Spaanse technische fiche opgemaakt worden bij een eerste technische controle in een officieel keuringsstation, de ITV.
    U moet daar o.a. het EG-conformiteitscertificaat van de fabrikant kunnen voorleggen omdat de technische gegevens worden overgenomen op de Spaanse versie van het document. Bovendien moet het document het Europees homologatienummer vermelden. Doorgaans is dit echter slechts een probleem met voertuigen ouder dan zowat 15 jaar.
    Hebt u het conformiteitscertificaat niet (meer), dan kan u dat aanvragen bij uw verkooppunt, de fabrikant, of er in Spanje één laten maken door een erkend technisch ingenieur.
    Het eigendomsbewijs van het voertuig
    Staat het voertuig al op uw naam ingeschreven, dan geldt het inschrijvingsbewijs als eigendomsbewijs. Hebt u de wagen pas aangekocht, dan moet u ofwel de factuur kunnen voorleggen (met betaalde BTW) ofwel een onderhands en in het Spaans opgesteld koopcontract.
    Bewijs van betaling van belastingen
    – De gemeentelijke wegenbelasting
    Het heffen van wegenbelasting is in Spanje een lokale bevoegdheid. Zij verschilt dan ook niet alleen van wagen tot wagen maar ook van gemeente tot gemeente.
    Bij inschrijving worden de verlopen kwartalen van het lopende jaar niet meer aangerekend. Daarna, wie eigenaar is op 1 januari betaalt voor een volledig jaar, ook al wordt de wagen datzelfde jaar verkocht. Bij aankoop van een tweedehands wagen die reeds in Spanje is ingeschreven, dient u deze belasting dan ook niet meer te betalen voor het lopende jaar.
    – De inschrijvingstaks
    Dit is een nationale belasting die geheven wordt op elke wagen, nieuw of tweedehands, die voor een eerste maal in Spanje wordt ingeschreven. Deze belasting is afhankelijk van de actuele waarde van uw wagen (volgens officiële tabellen) en van de CO2-uitstoot. Daardoor kan die oplopen van enkele tientallen tot enkele duizenden euro’s.
    Is uw wagen reeds ingeschreven in Spanje (tweedehands) dan is deze belasting dus niet verschuldigd.
    In het geval u uw wagen meeneemt uit het buitenland naar aanleiding van uw officiële verhuis (wijziging van residentie), kan u, onder bepaalde voorwaarden, van deze belasting vrijgesteld worden.
    – De overdrachtsbelasting
    Dit is een gemeenschapsbelasting die geheven wordt op elke particuliere aankoop van een tweedehands voertuig. Het is van geen belang of u de wagen tweedehands in Spanje of het buitenland heeft gekocht. Deze belasting bedraagt in de Comunidad Valenciana voor de meeste wagens 6% van de actuele waarde (volgens dezelfde officiële tabellen).
    Voor voertuigen die zijn aangekocht bij een officiële handelaar met factuur en BTW hoeft deze belasting dus niet betaald te worden. Er is immers al BTW geheven.
    Wat is de te volgen procedure?
    Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, is er niet echt een eenvormige en rechte weg om uw wagen in te schrijven. Veel hangt af van de omstandigheden waarin u en uw voertuig zich bevinden: is het voertuig reeds uw eigendom of heeft u het pas gekocht? Nieuw of tweedehands? In Spanje of daarbuiten? Met of zonder factuur? Wat is de woonplaats? … In het algemeen gaat het als volgt.
    Indien de wagen uit het buitenland komt, vooraf naar de technische keuring, ook al is de wagen gloednieuw. Let op! De Spaanse keuring is bijzonder kritisch op elke afwijking die de wagen heeft in vergelijking met het standaardmodel en achteraf geplaatste onderdelen zoals verduisterde ruiten, trekhaken, uitlaten, “bullbars” e.d.
    Vervolgens komen de belastingen aan de beurt. Wegenbelasting betalen (tenzij bij een Spaanse tweedehandsauto), inschrijvingsbelasting aanvragen (of de vrijstelling ervan) en betalen als de wagen uit het buitenland komt, de overdrachtsbelasting betalen als de wagen onderhands is aangekocht, …
    Daarna volgt de inschrijving bij Tráfico. Die levert, na controle van de documenten, het inschrijvingsbewijs af.
    Vervolgens dient u nog te zorgen voor de aanmaak van de nummerplaten en dient u een Spaanse voertuigverzekering af te sluiten. Het is niet mogelijk een in Spanje ingeschreven voertuig te verzekeren via een verzekeringsmaatschappij in het buitenland.
    Belgen dienen ook nog de oude nummerplaat terug te sturen naar de DIV. Nederlanders mogen die houden maar dienen de uitschrijving schriftelijk te bevestigen aan de RDW.
    Wat kost het?
    Zoals u al heeft kunnen lezen zijn er in de ganse procedure verschillende uitgavenposten, afhankelijk van de concrete situatie waarin u en het voertuig zich bevinden. In ieder geval dient u te rekenen op de administratieve taks voor de inschrijving van voertuigen bij Tráfico.
    Daarnaast moet u, afhankelijk van het geval, rekenen op een eerste technische keuring, de gemeentelijke wegenbelasting, en de eventuele overdrachtsbelasting of de inschrijving taks.
    Kunt u het aan?
    Eerst en vooral dient u een behoorlijk mondje Spaans te spreken. Zowel bij de technische keuring, de verschillende belastingdiensten en Tráfico wordt verwacht dat u de instructies, vragen en antwoorden begrijpt. Als u daarenboven veel tijd en vooral geduld heeft en het niet erg vindt om af en toe eens van het kastje naar de muur gestuurd te worden, dan kan u het aan!
    Aan alle anderen die niet meteen over alle bovenstaande kwaliteiten beschikken, raden we aan professionele hulp in te roepen.
    Bij aankoop van een wagen in een garage zal die doorgaans aanbieden om deze diensten te verlenen, normalerwijze tegen een soms aanzienlijke vergoeding.
    Tips
    De inschrijvingstaks kan behoorlijke oplopen. In geval u officieel van woonplaats (residentie) verandert en tezelfdertijd ook uw wagen in Spanje wil inschrijven, begint u daar best meteen aan. Binnen de twee maand na verandering residentie, en op voorwaarde dat u de procedure correct volgt, kunt u vrijgesteld worden van deze taks voor één of meerdere van de motorvoertuigen die u uit het buitenland meebrengt.
    Nederlanders kunnen onder bepaalde omstandigheden een deel van de bij hun inschrijving betaalde BPM terugbetaald krijgen wanneer zij hun wagen hier inschrijven. Eén van de voorwaarden is dat de wagen na 16 oktober 2006 voor de eerste keer in het verkeer is gebracht. Deze datum kan per jaar aangepast worden, dus check dit met de RDW.

    Lees meer
  • 26/01/2024
    Internet in Spanje

    Neem onderstaande niet als advies maar uitsluitend als algemene informatie.
    INTERNET IN SPANJE
    Een aantal grote marktpartijen als Movistar (voorheen Telefonica), Orange en Vodafone zijn actief op het gebied van vast internet (ADSL) en mobiel internet (via het GSM netwerk). Er zijn meer aanbieders, maar die maken dan vaak weer gebruik van het netwerk van een van eerdergenoemde bedrijven. In de grote steden zijn er ook kabelnetwerken, maar gezien onze locatie laat ik die buiten beschouwing.
    Alles in het Spaans?
    Tja, raar voor ons misschien, maar Spanjaarden zijn niet gewend om andere talen te spreken. Ook bij grote bedrijven of drukke toeristische gebieden is Spaans meestal de enige taal die men spreekt. Dus voor een ADSL abonnement zult u dat in uw beste Spaans moeten doen. Vaak is het erg moeilijk om iemand aan de lijn te krijgen die Engels spreekt, en als dat al lukt, is dat vaak van een bedenkelijk niveau. Op een Engels e-mailtje wordt zelden gereageerd, maar dat doen ze op Spaanse mails trouwens meestal ook niet.

    Prijzen
    Toen ik deze pagina schreef was de bedoeling hier een uiteenzetting te geven van alle abonnement- en prepaid vormen. Maar dat is niet te doen, het zijn er teveel en bovendien veranderen de prijzen constant. De grote aanbieders houden elkaar goed in de gaten en bieden allemaal concurrente prijzen aan. Het beste is te kijken op de websites van de diverse aanbieders. Zie onder.

    • Movistar: (merknaam van Telefonica), de grootste aanbieder voor internet, vaste en mobiele telefonie in Spanje. Tevens beheerder van het netwerk. Zij bieden telefoonlijn+adsl vanaf ca. 35 euro per maand plus BTW. Ook een pakket van internet+vaste lijn+mobiel is mogelijk. Zo´n pakket heet Fusion.

    • Vodafone: vooral zeer voordelig in combinatie met een mobiel abonnement. U krijgt dan de ADSL gratis erbij, u betaalt dan alleen vast recht voor de vaste lijn (15 euro p.m. plus BTW).

    • Orange: ook hier geldt, vooral voordelig als u alles neemt, vaste lijn, mobiel plus internet.

    Volgende keer wat alternatieven voor het internet.

    Lees meer
  • 26/01/2024
    Een NIE-nummer online aanvragen

    Een NIE-document met als bedoeling langer dan 3 maanden in Spanje te verblijven, kan niet meer bij het Consulaat in Amsterdam worden aangevraagd. U moet dit persoonlijk in Spanje doen of wij doen dit met een volmacht.

     

    Onderstaande handelingen zijn alleen voor KOOP / HUUR klanten van Costa Blanca Homes.eu

    Wat fijn is, is dat vooraf via internet de afspraak voor dag, plaats en tijd kan worden gemaakt ( wordt toegewezen ) en alle formulieren online kunnen worden ingevuld. Costa Blanca Homes.eu heeft de mogelijkheid dit via internet bij het desbetreffende politiebureau / vreemdelingendienst in Spanje te doen. Zelfs het betalingsbewijs van de leges voor betaling bij de bank,  wordt via de link geregeld. De periode tussen afspraak maken voor aanvraag en inleveren op politiebureau bedraagt nu enkele maanden, maar verschilt per seizoen en streek. Na inleveren van de papieren op het politiebureau in Spanje op de afgesproken uur, plaats en datum,  krijgt u nu tijdens de Coronatijd direct het NIE mee. Een eenvoudig verzoek tot aanvraag via email naar info@costablancahomes.eu is voldoende.  Costa Blanca Homes.eu doet dit tegen een vergoeding van € 99 ex BTW per persoon.

    Bent u niet in de gelegenheid om naar Spanje te komen, dan kunnen wij met een volmacht dit hele traject doen ( Formulieren invullen – Afspraak bij de Vreemdelingen Politie – Betaling bij de Spaanse bank – Persoonlijk uw NIE ophalen ) Afhankelijk of het Spaanse kantoor een beëdigde Spaanse vertaling verlangt, kost dit €250 ex BTW. Zelf moet u in Nederland een volmacht voor mij bij een Notaris laten maken ( prijs opvragen ) samen met uw ID / Paspoort en kopie hiervan naar de balie van een Rechtbank in de buurt voor een Apostille ( verklaring van echtheid € 21 ) en stuurt de papieren per aangetekende post, liefst per koerier, naar ons. De NIE stuur ik dan per email naar u op.

    Bent u tijdelijk in Spanje ( vakantie – overwinteren e.d. ) dan is er de mogelijkheid om hier bij de Notaris een volmacht te maken zodat ik op elk moment dat er een plek vrijkomt, ook al bent u hier niet, de NIE voor u te krijgen. U dient dan wel persoonlijk, samen met mij naar de Notaris te gaan om de volmacht te tekenen. Dit gaat op afspraak. Dit kost inclusief ALLE kosten en documenten ( dus ook leges, aanvraag NIE, NIE ophalen, meegaan naar Notaris) € 299 ex BTW per persoon.

    U kunt het NIE-nummer maar beter hebben, want het wordt voor echt alles gevraagd. Bankrekening openen, Internet/TV aanvragen, Nutsvoorzieningen op naam zetten, verzekeren, alles wat met autorijden te maken heeft,  enz. enz.. Dit zeer persoonlijke nummer houdt u uw hele leven, het is dus een soort BSN nummer zonder financiële gevolgen voor Nederland. Dit is uitsluitend een Spaanse, binnenlandse aangelegenheid.

    Niet te verwarren met resident worden, dit is een hele grote stap met zeer grote gevolgen voor u persoonlijk. Eenmaal uitgeschreven uit Nederland bestaat u ook niet meer. Uw ziektekosten verzekering vervalt en de aanvraag tot Spaans resident kan even duren, dus niet te hopen dat u niets overkomt ondertussen. Dus niet te snel uitschrijven. Resident worden heeft verstrekkende gevolgen. Raadpleeg dus een goed jurist/notaris gespecialiseerd in het Spaanse recht en belastingstelsel.

    Costa Blanca Homes.eu kunt u hierin totaal belangeloos adviseren inzake een goed kantoor met Nederlands sprekende medewerkers.

    Voor al deze bovengenoemde zaken kunt u het makkelijkst via dit emailadres contact opnemen:   info@costablancahomes.eu.
    Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk een passend antwoord geven.

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW / IVA.

    Lees meer
  • 26/01/2024
    Autorijden in Spanje

    Op zich vind ik autorijden al prettig, maar in Spanje wordt het nog prettiger. De benzineprijs is altijd goedkoper dan in Nederland. De wegenbelasting is een Gemeentebelasting en varieert van goedkoop tot zeer goedkoop in vergelijking tot de schandalige bedragen in Nederland. Zo betaalde ik slechts € 36 PER JAAR in de Gemeente Finestrat voor een doorsnee familie auto. Voor de verzekering moet men shoppen, maar dat is met alles eigenlijk, maar zeker niet duurder. Vergeet ook niet dat de aanschafprijs duizenden euro’s goedkoper is dan in Nederland. Wil je echt een goede binnenkomer hebben, vertel dan aan de Spanjaarden dat we in Nederland een procent of 20 bijtelling hebben, elk jaar weer. Ze rollen lachend over grond bij het idee dat hun dat zou overkomen, dat zal hun toch niet gebeuren, dan wordt het oorlog. Ik begreep al niet waarom sommige parkeergarages bijna leeg waren, nu wel. De Spanjaarden willen niet betalen voor parkeren. Zo is in Villajoyosa de burgemeester bijna de laan uitgestuurd omdat hij betaald parkeren wilde invoeren, mooi niet. De toeristen staan in de prachtige parkeergarage onder de boulevard en strand, en de Spanjaarden een stuk verder langs de weg of op de stoep, zonder bon. Over parkeren gesproken, nog steeds hoeft men tijdens de siësta geen parkeergeld te betalen in Benidorm van 14.00u tot 16.00u kunt u gratis parkeren. Dus als u om 14.00u komt en gooit er 50 cent in, kunt u tot 17.00u parkeren. Bij Costa Blanca Homes kunnen we u adviseren over verzekeren en autobedrijven. Want bij aanschaf van een mooie koopwoning of huurwoning van de website van Costablancahomes.eu wilt u natuurlijk ook naar die leuke plaatsen en winkels in de omgeving. De auto is nu eenmaal onmisbaar als u snel boodschappen wilt doen. De afstanden zijn in dit grote land van iets andere orde dan in Nederland. Het is zeer prettig autorijden in Spanje.
     

    Lees meer
  • 26/01/2024
    Voor lange termijn huren in Spanje

    Huren voor lange termijn ( 12 maanden en langer ) in Spanje. Soms lijkt het dat mensen denken dat je totaal onvoorbereid voor een lange tijd even naar Spanje kan verhuizen, als was het een lange vakantie.  Niets is minder waar. Net als in Nederland kun je ook niet maanden van te voren naar een woning gaan kijken en vragen of je het 4 maanden later kan huren. 


    Worden de woningen niet snel verhuurd, dan kan de eigenaar besluiten het in de winterverhuur te doen en hierna zelfs in de vakantie verhuur. Dus een woning staat nooit lang leeg. U moet er snel bij zijn. Om te huren eisen de verhuurkantoren dat er eerst bezichtigd wordt, dit om teleurstelling te voorkomen. Een serie foto’s kan nooit helemaal de werkelijkheid weergeven. Dit houdt in dat u eerst naar Spanje moet om te  bezichtigen om te kunnen huren. Hier kan alleen van worden afgeweken indien u  het gebied of de wijk/complex al goed kent  en bereidt en in staat bent om vele maanden huur en borg vooruit te betalen.

    Costa Blanca Homes is intermediair, wij hebben de contacten en contracten tussen diverse professionele verhuurkantoren en de eigenaren, c.q. investeerders. Wij vragen de gegevens op plus de originele foto’s en hebben toestemming om deze te gebruiken. Wij regelen de bezichtiging, communicatie met de eigenaar/verhuurder, controleren het huurcontract en zijn aanspreekpunt. Alle verhuur kantoren rekenen kantoorkosten, dit verschilt per woning maar is meestal een hele maandhuur. .

    Indien u besluit om de woning van uw keuze na de bezichtiging te huren, gaat u naar het verhuurkantoor waar men u vraagt om een bedrag te betalen om de woning van de markt te halen en het huurcontract op te stellen. Dit bedrag wordt naderhand verrekend. U krijgt hiervoor een ontvangstbewijs. U krijgt hierna bericht dat het contract klaar ligt om te ondertekenen. Het contract wordt veelal in het Spaans en Engels opgesteld. Bij deze fase dient u een borg ( deposit ) te overhandigen gelijk aan 2 maanden huur, bij zeer luxe villa’s kan een afwijkende borg worden gevraagd. De eigenaar bepaalt de hoogte van de borg en huur. Deze borg krijgt u retour bij het einde van het huurcontract, eventueel onder inhouding van achterstallige huur of schade aan de woning, c.q. inventaris. Het bedrag wat u na de bezichtiging heeft betaald wordt verrekend met de eerste maand huur en u krijgt de sleutels. Voor alle gedane betalingen krijgt u een ontvangstbewijs. Hierna betaalt u per maand de huur via het bankrekeningnummer wat in het huurcontract staat. In Spanje is dit iets later dan in Nederland, namelijk voor het einde van de eerste week van de nieuwe maand. Houdt u er rekening mee dat niet in alle woningen huisdieren zijn toegestaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Vraag hiernaar voor de bezichtiging, anders is al het werk voor niets.

    Een NIE-nummer is onmisbaar en eigenlijk een eis, en nodig voor de meeste handelingen bij wonen, een Spaanse bankrekening is nodig voor het betalen van de huur en de betaling van de nutsvoorzieningen. Net als in Nederland wil de eigenaar weten of u in staat bent om aan uw verplichtingen te kunnen blijven voldoen, dus een bewijs van inkomen of kapitaal is nodig, evenals een kopie van paspoort of identiteitsbewijs. Alvorens deze documenten naar de eigenaar en /of sleutelhouder gaan, worden ze door ons kantoor van een watermerk voorzien om oneigenlijk gebruik te voorkomen. Alhoewel wij de aan ons gezonden documenten voorzien van een watermerk, kunt u via onderstaande link ook zelf al de nodige maatregelen treffen.

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs

    De aanvraag voor het NIE-nummer is eenvoudig met onze aanvraagservice. Wij kunnen met de door u aan ons verstrekte gegevens via internet met de centrale in Madrid een afspraak maken op het voor u bepaalde kantoor ( afhankelijk waar u gaat verblijven ). Er wordt een datum en tijdstip afgesproken. De wachttijd is nu ongeveer 2 maanden, maar verandert per seizoen. Tevens wordt het betalingsbewijs ingevuld waarmee u direct naar een Spaanse bank kunt om de leges te betalen ( nu ong. € 10 ). Als laatste wordt het NIE-aanvraag formulier ingevuld. De totale procedure kost € 99,00 ex BTW p.p. Een aanvraag via het Consulaat in Amsterdam kan alleen nog voor zaken waarbij u niet langer dan 3 maanden in Spanje wilt verblijven of andere redenen. Met het NIE-nummer kunt u snel een Spaanse bankrekening openen en tevens TV-Internet-telefoon enz. aanvragen en uw auto laten overzetten. Wij kunnen u hierin adviseren.

    Lees meer
  • 26/01/2024
    Sierra Cortina

    Sierra Cortina is met recht hèt top resort aan de Spaanse Costa Blanca te noemen. Met diverse awards bekroond, met alle denkbare voorzieningen, overal dichtbij en prachtig gelegen in de gemeente Finestrat, Alicante, met fantastische uitzichten en panorama’s, en natuurlijk midden in het gebied met het beste klimaat in Europa.

    Op het resort zelf zijn een groot aantal voorzieningen aanwezig zoals restaurants, bar, spa, binnenzwembad, sauna’s, diverse buitenzwembaden, fitness, paddle en tennisbanen, een bank, en zelfs een eigen 18 holes pitch en put golfbaan. In de directe nabijheid vindt u het grootste winkelcentrum van de Costa Blanca, met tientallen winkels, bioscopen en restaurants en meubelgiganten plus grote bouwmarkten. Maar liefst drie 5-sterren hotels hebben zich rondom Sierra Cortina gevestigd, en een tweetal fantastische golfbanen, waarvan één een “Championship course”, Villa Aitana. Naast Sierra Cortina bevinden zich tevens het grootste pretpark van Spanje, Terra Mitica, de grootste dierentuin, Terra Natura en een gigantisch waterpark, Aqua Natura. Binnen vijf autominuten vindt u nog een aantal andere parken zoals Mundomar, Aqualandia en Benidorm Palace.
    Dit alles maakt Sierra Cortina ook bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen, zowel jong als wat ouder. Ook de stranden in de directe omgeving zijn een grote plus voor Sierra Cortina. De mooiste stranden van de Costa Blanca binnen handbereik, of u nu de voorkeur geeft aan uitgestrekte stranden met alle voorzieningen of een klein strandje aan een rustige baai, allemaal mogelijk binnen een paar minuten. Eveneens bevindt zich op 5 minuten het altijd bruisende Benidorm, met al haar voorzieningen, 12 maanden per jaar geopend. Met prachtige witte stranden, kilometers lang, met een bonte verzameling aan winkels, restaurants, en andere horeca.
    Sierra Cortina is 24/7 beveiligd, met een uitstekende infrastructuur en overal dichtbij. Het internationale vliegveld van Alicante op 30 autominuten. Directe vluchten mogelijk vanuit A’dam, R’dam, Eindhoven, Maastricht, Dusseldorf, Brussel, etc. De autobaan A7 op 2 minuten, Benidorm, Finestrat en Villajojoisa op 5 autominuten, Altea en Albir op 10 autominuten. En natuurlijk het prachtige binnenland van de Costa Blanca binnen handbereik, waar u eindeloze tochten kunt maken, wandelend, fietsend, of natuurlijk per auto of motor.
    Kortom, een unieke plek, met werkelijk alle denkbare voorzieningen binnen handbereik, een prachtige natuur en in een geweldig klimaat, waar u het gehele jaar door een fantastische tijd kunt beleven. Ook wonen in dit paradijsje?

    Lees meer